SE GB
Meny

Drömmen om en egen whisky

Den som väntar på något gott....

Gammelstilla Whisky tillverkas av kvalitativa råvaror, kunskap och passion. Vi söker efter whiskyns unika karaktär i hjärtat av Gästriklands järnrike. I den lilla orten Gammelstilla, tätt omslutna av lummiga skogar med den spegelblanka sjön som förgrund, provar vi kontinuerligt flertalet recept. När vi finner det vi söker, lagrar vi whiskyn i minst tre år. Den tid whiskyn behöver är väntan värd. 

Våra officiella tappningar hittills:


Isak Mackey

Våren 2017. 800 flaskor.
Har lagrats på exbourbonfat tappats över till ny svensk ek och därefter tappats tillbaka på originalfaten.
Doftmässigt kan referenser till ek, choklad, skog och lite kryddnejlika göras medan smakerna även har toner av kangten på en gräddad kladdkaka som avslutas med bitterheten en riktigt mörk choklad har.


Jern

Vintern 2017. 600 flaskor.
Har lagrats på bourbonfat och sherry olorosofat.
Doften ger toner av sherry,fat, kryddor, choklad, sötma och en viss ungdomlighet.
Smaken avslutas med sötma, choklad, kryddor och lite beska.


Slaggsten

2018. 630 flaskor.
Har lagrats på bourbonfat, sherry olorosofat och fat av fransk ek.
Frisk och syrlig i både doft och smak. I eftersmaken finns toner av sherry, torkade frukter och kola, med en touch av kryddor från den franska eken.

Anna Christina

2019. 1000 st.
Lagrad på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek.
Doft och smak av kryddor, vanilj och godis. Vissa toner av sherry, fat, choklad och bär kan uppfattas. I eftersmaken märks en viss sötma förutom kryddor, vanilj och godis.

Isaac Kock

2019. 1150 st.
Lagrad på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek.
Doften är fruktig och frisk med inslag av vanilj, päron, plommon, en hint av läder och tobak. Smaken är fruktig med inslag av päron och en hint av lakrits och hallonbåtar.

 

Hyttan

2020.
Lagrad i 4 år på två bourbonfat samt ett bourbonfat med förlagrad whisky från småfat av ungersk ek.
Doft av frukt, övermogna äpplen eller nygjort äppelmos, sockrigt sött, ek och kryddor.
Smaken ger sötma, frukt, choklad och kryddor. Eftersmaken ljus choklad och kryddor.

 

2021

2021.
2021 är den första tappningen i en serie baserad på smaktonerna från vår första whisky Isak Mackey, som utkom 2017.
Whiskyn har fått mogna på fat av bourbon och svensk ek liksom sin föregångare. Lagringstid: 4 år och 9 månader.
Doftar ek, jordkällare, skogspromenad, nyplockad svamp, choklad, kryddor och lite chilitoner.
Smaken består av kryddor, choklad, ek, vanilj och mustig svampgryta som avslutas med vanilj, 
sötma och ljus choklad. Sötman och chokladen ger en lång eftersmak.

 

2022

2022.
2022 är den andra tappningen i en serie baserad på smaktonerna från vår första whisky, Isak Mackey som utkom 2017.
Whiskyn har fått mogna på fat av bourbon och svensk ek. Lagringstid 5 år och 4 månader. 
Doft av nyplockade höstäpplen med inslag av choklad och den för Gammelstilla typiska chilikryddan.
Smak av nykokt äppelmos, mjuk choklad och tydliga ektoner. Mycket lång eftersmak med tydliga äpplen och sötma.

 

Jubileum

2022.
För tio år sedan invigde vi vårt destilleri. Under åren som följt har vi byggt upp en stabil och organiserad verksamhet. Detta hade inte varit möjligt utan den stöttning som vi fått från våra aktieägare för att inte nämna alla entusiaster som hjälpt till utan egen vinning.
Med denna buteljering vill vi tacka alla som stöttat oss.
Whiskyn har lagrats på Madeira- och Bourbonfat i drygt fem år.
I doften hittar vi vintoner, choklad, ek, chili och nougat.
Smaken har vintoner, choklad, kryddor, chili och fat. I eftersmaken choklad, bär och frukt.

Denna whisky fick utmärkelser i World Whiskies Awards 2023.

 

 

Smedjan

2022.
Namnet på tappningen kommer av Stora Smedjan. Detta för att celebrera det nya tunnlagret där.
Redan på 1700-talet bearbetade man tackjärn i byggnaden i form av en stångjärnssmedja.
Nu har Smedjan byggts om till tunnlager för Gammelstilla Whisky. Detta innebär att närmare 5 års lagring är säkerställd.
Whiskyn har fått mogna i sex år på fyra 200-liters Bourbonfat. Innehållet i två av faten har dessutom fått ligga tre månader på 30-liters fat av svensk ek.
Doft av äpple, choklad, chili, kryddor, ek, vanilj.
Smak av choklad, mjuk sötma, vanilj. Avslutas med vanilj, choklad och sötma.

 

2023

2023.
Detta är den tredje tappningen baserad på vår första whisky, Isac Mackey. Whiskyn har fått mogna på bourbon- och svenska ekfat. Lagring 6 år.
Doft av choklad, kryddor, ek, mustig vanilj och äpplen.
Smak av mjuk choklad, ek, kryddor, äpplen och lite vanilj. Eftersmak av kryddor, vanilj, äpplen och chilikryddad mörk choklad som förlänger eftersmaken.

 

Jern batch 2

2023.
Den här tappningen har vi kallat Jern batch 2.
Lagringstid 5 år. Den är lagrad på bourbon- och sherryfat liksom sin föregångare, Jern, som vi gav ut hösten 2017.
Doft av äpple, ljus choklad, sötma, vanilj, liten sherryton, russin och kryddor.
Smak av äpplen, kryddor, choklad, nougat och russin.
Eftersmak av kryddor, choklad, äpplen, sötma och vanilj.